Col·laboració internacional contra la censura amb Mahsa Alimardani

21st setembre 2017 / Comments (0)

Esdeveniments Overdrive

Durant el pasat mes de setembre del 4 al 8 va tenir lloc a l’escola politècnica superior de la UdG el congrés internacional cyberweek, dins el marc d’aquest esdeveniment vam poder escoltar moltes històries diverses relacionades amb les noves tecnologies i la seva implicació en la societat.

Una d’aquestes històries va ser la de la Mahsa Alimardani, una periodista dissident amb el règim d’Iran que viatja pel món assistint a conferències exposant l’aparell de censura a Iran i publica articles de recerca promovent els drets humans a la societat de la informació. Segons la jove periodista al congrés, actualment resident al Regne Unit, un 27% dels llocs web d’internet al país es troben bloquejats, xarxes socials com ara facebook o instagram es troben limitades i qualsevol sospitós de participar en grups activistes per la llibertat d’expressió pot ser detingut d’immediat. De fet ella mateixa ja s’ha arriscat més d’un cop al denunciar les suposades males pràctiques del govern.

A Mahsa la vam poder escoltar exposant l’esquemade censura iranià durant la tarda del dia 7 de setembre en el marc de les xerrades dedicadesa la ciberseguretat a l’edifici P-I de l’escola politècnica superior.

Durant la seva exposició va exposar com els disidents iranians utiltizen eines com ara Telegram amb llistes de difusió o signal per a enviar missatges xifrats a través de la xarxa. Va exposar també diverses maneres d’organització i com diversos informàtics col·laboren sense ànim de lucre des de tot el món a desenvolupar aquestes eines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *