La universitat de Girona aplega a més de 120 joves inventors pel HackDay

3rd desembre 2017 / Comments (0)

Esdeveniments Hackday


El Girona Hack Day, una jornada de 12 hores per aprendre i desenvolupar coneixements sobre la tecnologia, organitzat per l’associació catalana per la promoció tecnològica (promotec) i la Universitat de Girona, es va dur a terme el passat dissabte dia 2 de desembre a les instal·lacions de l’escola politècnica superior de la UdG i va aplegar a més de 120 joves.Cada any, l’associació internacional “Major League Hacking” (MLH) promou l’esdeveniment “Local Hack Day” per a celebrar el dia mundial dels inventors.

 
Aquest any, l’associació universitària Promotec, de Girona, ha acollit l’esdeveniment, obrint les seves portes de la Universitat de Girona a 120 persones, entre estudiants de batxillerat, cicles formatius i universitats d’arreu de Catalunya. Juntament amb Promotec, l’associació d’estudiants UdGeeks ha col·laborat en el projecte. Aquest però, no haguera estat possible sense l’ajuda de Fundació.cat, el COEINF i Cdmon, qui a més a més de patrocinar l’esdeveniment, han col·laborat plenament en el projecte i han format part del jurat encarregat de valorar els projectes en els quals s’ha treballat al llarg de tota la jornada. A més a més, la Universitat de Girona ha realitzat una col·laboració excepcional, oferint l’edifici PII de l’Escola Politècnica Superior de Montilivi.
 
A la presentació de la jornada, Quim Meléndez actual director de l’escola politècnica superior, juntament amb el recien escollit com a rector Quim Salvi han animat als estudiants a formar equips i treballar en els projectes presentats. Al final del dia, cada grup ha exposat la seva feina. Aquell grup que ha fet millor feina, i ha estat més ben valorat per al jurat, format per professionals en el sector de l’enginyeria, és qui s’ha endut un domini públic gratuït durant 5 anys i un kit d’electrònica.
 
Entre tots els treballs i projectes, han destacat en Miquel i en Martí, que amb 15 i 16 anys han estat els dos inscrits més joves i han demostrat un grap talent. S’ha reconegut l’esforç i el treball, a més a més de la capacitat d’aprenentatge que han demostrat, al grup “Robots UPC”, per la creació d’una incubadora d’ocells 100% automàtica.
També han destacat els grups anomenats “Porta Fallida” i “Insert Name“, amb la creació d’un sistema automàtic de control d’accessos en edificis intel·ligents; per la dedicació i el treball en equip en el moment de realitzar el seu projecte, enduent-se un compte de soci grauit d’un any a l’associació UdGeeks.
 
Finalment, el premi l’ha guanyat el grup creador del projecte “EasySun“, per la seva originalitat i gran habilitat demostrada. El seu projecte ha consistit en una aplicació mòbil encarregada d’utilitzar models matemàtics per a la predicció del consum energètic amb energies renovables.
 

Pau Muñoz, jove figuerenc i president de promotec ha volgut tancar la jornada destacant l’enorme talent existent entre els joves de la zona i com d’important arriba a ser potenciar-lo des de l’empresa i l’universitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *