Joves de tot Catalunya es troben a la UdG per el segon hackday

18th febrer 2018 / Comments (0)

Esdeveniments Hackday

El passat dissabte 17 de febrer i enmig del rebombori de les festes de carnaval més de 80 joves catalans van decidir visitar l’escola politècnica de la universitat de Girona per participar en la segona edició del #HackdayGirona.

Els hackday són esdeveniments organitzats per l’associació catalana per la promoció tecnològica, juntament amb l’associació d’estudiants Udgeeks enfocats a promoure l’esperit de comunitat, fomentar l’ús de noves tecnologies i en general donar formació a joves mentre se’ls motiva a resoldre reptes. Així doncs els participants van arribar a l’escola a les 09:00 com si es tractés d’una jornada lectiva van formar grups de quatre persones i van escollir un repte tecnològic a resoldre, aquests reptes van incloure: el control automàtic d’un cultiu de plantes, el control d’accés a un edifici, la creació d’un calendari interactiu o la resolució d’un problema de ciberseguretat. Els participants van haver de compaginar la seva feina resolent els reptes proposats amb l’assistència a tallers de formació sobre ciberseguretat, economia, electrònica o administració de sistemes informàtics que es van realitzar durant la jornada.

L’esdeveniment va aplegar a prop de 80 estudiants d’ESO, Batxillerat, cicles formatius i universitat vinguts principalment de Girona i Barcelona. Els participants més joves, amb 8 i 9 anys respectivament van aprendre a programar una placa electrònica (amb una mica d’ajuda :)) i els de major edat amb 60 anys van ajudar la realització d’un control d’accés a un edifici.

Finalment Quim Salvi, rector de la universitat de Girona i Xevi Cufi, sotsdirector de l’escola politècnica superior van clausurar l’acte entregant el premi al millor projecte al sistema de control d’accés en edificis a un equip vingut d’Arenys de Mar per la seva complexitat tècnica, i atorgant una menció especial a l’equip vingut de la UPC per la seva capacitat d’abstracció a l’hora de resoldre el repte sobre ciberseguretat.

L’associació promotec està molt satisfeta amb la feina feta així com agraeix la col·laboració amb la universitat de Girona i l’escola politècnica superior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *