Promotec apropa la tecnologia als ciutadans el 16 i 17 d’abril

Des de l’associació promotec decidim una vegada més apropar la tecnologia a la societat amb dues noves xerrades orientades al gran públic gironí. En elles traslladarem les TIC als ciutadans explorant els factors positius així com els factors negatius que les TIC poden oferir als ciutadans. Les TIC poden ajudar al petit comerç a lluitar contra els gegants del mercat, poden permetre estudiar i formar-se a tot tipus de persones sense recursos, però també generen riscos sobretot quan tractem dades personals. En el parell de xerrades presentades a continuació treballarem aquests aspectes intentant aportar una visió més clara sobre el tema als gironins i gironines.

Com gestionar la presència online des del petit comerç

Dia: Dilluns 16 d’abril de 2018

Hora: 13:00 fins a 14:00

Públic objectiu: Comerciants responsables de petits comerços. Ciutadans preocupats per la relació entre les grans empreses/grans plataformes online i el petit comerç. No serà necesari que els assistents disposin de coneixements tècnics.

Lloc: Auditori de la merçé

Descripció:

Des de fa un cert temps el petit comerç afronta molts reptes abans desconeguts. Plataformes com amazon, ebay o fins i tot wallapop permeten que des de particulars fins a empreses situades a l’altra punta del món venguin productes entrant en competència directa amb el comerç local de les ciutats. Aquest fet en conjunt amb l’efecte de les grans empreses i hipermercats que poden vendre productes semblants als oferits per el petit comerç a un preu sovint molt més baix suposa un greu problema a afrontar pel petit comerciant.

En aquesta xerrada parlarem sobre aquests problemes i oferirem tècniques al petit comerciant per a fer front a aquesta amenaça. Parlarem sobre com el petit comerciant pot gestionar la seva presència online, aprofitant aplicacions i xarxes socials. Donarem consells sobre com gestionar de manera efectiva la comunicació del negoci definint una estratègia per potenciar els seus punts positius i introduirem eines fàcils per a vendre productes per internet.

Ciberseguretat per a tots els públics

Dia: Dimarts 17 d’abril de 2018

Hora: 12:00

Lloc: Auditori de la merçé

Públic objectiu: Tots els públics. No cal tenir grans coneixements sobre informàtica.

Descripció:

La ciberseguretat és un tema que cada cop genera més impacte cap a la societat. De la mateixa manera també genera molts dubtes a causa del gran desconeixement sobre la matèria. Avui en dia vivim en un món híper connectat on constantment estem donant informació sobre gran part del que fem, sovint de manera no conscient. Viure connectats ofereix molts avantatges que podem aprofitar, des de la possibilitat de vendre productes fàcilment a persones a l’altra punta del món, agilitzar transaccions, estudiar a distància i moltes coses més. No obstant aquesta híper connexió també ve acompanyada de riscos que hem de saber gestionar de la mateixa manera que gestionem els possibles riscos de seguretat diaris quan sortim de casa o viatgem en cotxe. En aquesta xerrada farem un repàs sobre els principals riscos de seguretat a la xarxa i oferirem consells pràctics per tal de mitigar-los.

REGISTRE LA TEVA ENTRADA (GRATIS): AQUÍ

 

Secret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *