Torna enrere

La importància de l’educació en creativitat per al progrés social

L’associació catalana per la promoció tecnològica neix amb el clar objectiu de contribuir al progrés social mitjançant la promoció econòmica a través de la tecnologia. Promotec treballa per als seus objectius mitjançant diverses línies, una d’elles és la línia orientada a l’educació com que estem fermament convençuts que contribuir a formar a les noves generacions en ciència i tecnologia, tindrà un impacte enormement positiu no solament per a ells, sinó per a tota la societat en el futur. Des de promotec creiem fermament que cal potenciar la creativitat entre els joves, com que durant la seva trajectòria tan acadèmica com professional hauran d’afrontar un gran nombre de reptes, sovint essent aquests molt diferents entre ells, per tant l’ús de la creativitat serà fonamental per tal de resoldre els reptes del futur.

El HackDay

L’objectiu principal de l’activitat és promoure la creativitat i el treball en equip entre els joves a través de la resolució de reptes utilitzant la tecnologia (disciplines STEAM) com a eix vertebrador.

Els joves es reuneixen en una universitat “host” i durant tot un dia realitzen tallers sobre tecnologia, creativitat i treball en equip així com una petita competició per equips.

Aixı́ doncs al llarg de l’esdeveniment els joves han de ser capaços de treballar en equips interdisciplinaris (diferents nivells, diferents graus d’estudi), han de ser capaços de gestionar el seu temps (12 hores d’esdeveniment amb tallers entremig), han de ser capaços d’aplicar algunes de les coses apreses durant la jornada als seus reptes i finalment hauran de presentar la seva solució davant d’un jurat.

Tot això per descomptat, amb l’ajuda del professorat de la universitat aixı́ com membres voluntaris de l’associació catalana per la promoció tecnològica oferint suport i tutoria.

Impacte del Hackday a Girona

La major league hacking americana i l’associació catalana per la promoció tecnològica han decidit apostar per la celebració del Local Hack Day a Girona. La celebració d’aquest esdeveniment a la ciutat dona als joves de la zona la oportunitat de formar-se en noves tecnologies de manera divertida mitjançant jocs i tallers, ajuda a activar les motivacions per les disciplines STEAM i consciencia als joves sobre la importància de la creativitat i la tecnologia en el futur que els espera.

Consulta el projecte a: hackday.udg.edu

 

Torna enrere