Catalunya i les noves tecnologies

Actualment Catalunya lidera el creixement econòmic en diversos sectors. Sens dubte el progrés tecnològic, ja des de l’època de la revolució industrial sempre ha estat vinculat a Catalunya d’alguna manera. Pols internacionals d’emprenedoria tecnològica com Barcelona ens demostren que aquesta voluntat de progrés tecnològic segueix més viva que mai a casa nostra, no obstant sovint pensem en grans ciutats o zones com ara l’àrea metropolitana de Barcelona en referència a aquest progrés, i oblidem altres zones del territori no tan desenvolupades o connectades. L’associació catalana per la promoció tecnològica, reflexionant sobre aquest fet, i creient en el caràcter emprenedor de la societat catalana ha decidit apostar per la Cyberweek, un esdeveniment internacional enfocat a connectar diverses zones de Catalunya amb el progrés tecnològic internacional, per incentivar l’activitat econòmica i fomentar l’emprenedoria.

La cyberweeek

L’objectiu de la Cyberweek és incrementar les oportunitats de creixement econòmic a les comarques gironines mitjançant la promoció de les noves tecnologies, aplicables tant a l’I+D com a les empreses. En aquest sentit, la trobada ha permet connectar universitat, joves, empresa i públic per tal que, mitjançant les TIC, generin entre tots oportunitats laborals i aconsegueixin reduir la bretxa digital. La Cyberweek es un projecte presentat per l’associació catalana per la promoció tecnològica de manera conjunta amb l’escola politècnica superior de la UdG i l’ajuntament de Girona.

La cyberweek consisteix en una setmana intensiva on s’escullen tres tipus diferents de noves tecnologies i es presenten les mateixes al sector empresarial gironí per tal de treballar-hi intensivament durant tota la setmana en tallers i xerrades impartides per experts de renom internacional.

Impacte del projecte

Actualment la primera edició de la Cyberweek s’ha realitzat a Girona amb una mitjana d’assistència de 120 professionals. Els temes tractats han estat: tecnologies financeres, internet de les coses i ciberseguretat. El projecte ha tingut un impacte positiu i una molt bona rebuda entre les empreses de la zona, així com entre el sector hoteler que ha acullit prop de 30 ponents internacionals vinguts d’empreses com: BrightSight, Kaspersky, 360.cn, CECABANK o Vector ITC GROUP.

El projecte pot ser consultat en detall a: cyberweek.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *