La importància de la seguretat informàtica

A causa de la cada cop més creixent preocupació per la seguretat dels nombrosos dispositius electrónics que formen la xarxa, la universitat de Girona va decidir apostar la passada setmana per la seguretat informàtica, donant suport a l’associació catalana per la promoció tecnològica. La overdrive hacking conference és una conferència sobre seguretat informàtica que ha nascut per part de promotec amb el clar objectiu de potenciar el sector del hacking ètic a Girona, mitjançant la realització de tallers de formació, xerrades de conscienciació i networking internacional a la ciutat, convertint aquesta en un pol internacional del sector.

 

Overdrive hacking conference

Overdrive hacking conference aplega cada any a Girona a més de 15 experts internacionals sobre tecnologia de tot el món amb l’objectiu de realitzar transferència de coneixement entre els sectors professional, acadèmic i empresarial català. L’esdeveniment dura tres dies i durant el seu transcurs els experts realitzen xerrades sobre les últimes tendències tecnològiques i les seves implicacions en la seguretat (el seu bon ús) així com tallers i trobades de networking amb empreses locals.

Implicacions a la província de Girona

Des del seu inici al 2016 l’overdrive conference ha causat un molt bon impacte a la ciutat de Girona. Amb un promig de 300 visitants per edició el comerç local se n’ha vist afectat. La universitat de Girona s’ha vist beneficiada de mantenir el contacte amb experts vinguts d’arreu, compartint coneixement sobre àrees d’investigació com el cas del departament BCDS de la EPS. Els estudiants de la regió poden gaudir cada any de xerrades orientades a la ciber seguretat de manera gratuïta. Finalment algunes de les empreses tecnològiques de la zona es troben actualment implementant tecnologies proposades en edicions del congrés. Overdrive es vol consolidar com a esdeveniment de referència a l’estat espanyol i vol convertir Girona en la seva casa.